Detur cu directorul de creație Dan Stănescu și designerul grafic Andrei Nicolescu

de Adi Bulboacă  

Detururile au fost serie de plimbări prin București în care am urmărit hărțile mentale ale unui arhitect, antropolog, fotograf, unor activisti LGBT+, în încercarea de a ne uita la oraș cu alți ochi. Concepute ca exerciții de schimbare de perspectivă, tururile, care, pe langa latura informativa, au avut o nota personala puternica,  arată  cum interesele noastre determină ce vedem și implicit, care sunt limitările percepției. Cinci fotografi locali au surprins orașul în timpul tururilor, aplicând propriile filtre peste poveștile auzite. Amprentele acestea vizuale ale tururilor, profund subiective, au luat forma unor eseuri foto. 

La sfarsitul lui septembrie, directorul de creație Dan Stănescu și designerul grafic Andrei Nicolescu ne-au insotit pe Calea Moșilor și în zona Armenească pentru a ne uita la cum vorbește orașul cu noi. Obiecte vizuale pe care le-au adus în prim plan au fost  signalistica, publicitateq stradală, comunicarea DYI, obsesii tipografice, nemulțumiri urbanistice, mesaje și call to actions, ce-ar mai trebui (scos) și alte surprize de-ale cartierului

Eseu foto de Adi Bulboaca 

”Zona care cuprinde Cartierul Latin și Bulevardul Carol este una dominată de clădiri vechi, dar reclamele din vitrinele magazinelor de la parter te aduc în realitatea nefericit estetică din București – ceea ce e o veste bună, e un lucru care poate fi îmbunătățit”.